Veranderen van energieleverancier? De vergelijking voor januari 2017

Vincent januari 03, 2017 energieleverancier, veranderen, Besparen op energie, vergelijken 0 reacties

Elke maand maken we een snelle vergelijking van de nieuwe maandtarieven om het bewustzijn te creëren dat regelmatig vergelijken en veranderen van energieleverancier belangrijk is. Het betreft geen gedetailleerde analyse.

Gezien energieleveranciers dagelijks de promoties veranderen, kan het zijn dat de vergelijking op een ander moment andere resultaten geeft.

-----------

energie vergelijking januari 2017

Parameters gebruikt voor de vergelijking:

  • Postcode: 2000
  • Dagverbruik elektriciteit: 1600 kWh
  • Nachtverbruik elektriciteit: 1900 kWh
  • Gasverbruik: 18000 kWh
  • Datum van vergelijking: 03 / 01 / 2017

De goedkoopste en duurste energieleverancier

In januari 2017 bedraagt het verschil tussen de goedkoopste en duurste energieleverancier opnieuw meer dan 500 €, namelijk 517 € om exact te zijn. Bij de goedkoopste leverancier (met het product ENI Go Flex) betaal je voor een jaar gas en elektriciteit 1457 €. Het meeste betaal je bij Luminus voor het Ecofix product, waar je 1974 € voor een jaar betaalt.

De goedkoopste groene stroom

Als we in de toekomst willen genieten van voldoende en betaalbare energie, is het cruciaal om zo snel mogelijk de overgang naar groene energie te maken. Bovendien zien we dat de keuze voor groen niet noodzakelijk betekent dat het meer moet kosten. In deze rubriek geven we daarom graag mee welke de goedkoopste groene energie is.

Deze maand is het goedkoopste energietarief ook meteen een groen energietarief en kost het je dus niks meer om niet alleen je budget maar ook het milieu te sparen.

Er is in de energiemarkt veel discussie over de groenheid van elektriciteit. Is alle elektriciteit wel even groen? En wat betekent dit voor de keuze als je het milieu mee wil nemen in je keuze voor een tarief, of een leverancier? Lees er meer over in deze blogpost.

De top 5

Het verschil tussen de top 5 van goedkoopste energietarieven is deze maand slechts 41 €. Op plaats 5  vinden we een variabel tarief van Eneco terug.

Zo, dat was het voor deze maand. Volgende maand maken we opnieuw een kort overzicht en zoals altijd zijn jullie vragen altijd meer dan welkom.

Zelf berekenen, vergelijken en veranderen van energieleverancier?

Dan kan je dat altijd doen via 1 van volgende commerciële prijsvergelijkers: www.mijnenergie.be, www.tariefchecker.be, www.test-aankoop.be of via de online prijsvergelijker van de VREG (www.vreg.be). (let op: bij deze laatste worden geen commerciële promoties opgenomen)


Als je wil veranderen van energieleverancier, kijk dan zeker even naar deze tips.

Andere websites met nuttige informatie over het veranderen van energieleverancier:

Vincent

Vincent

Co-founder June