Wie is de goedkoopste energieleverancier in maart?

Vincent maart 06, 2017 Besparen op energie 0 reacties

Elke maand maken we een snelle vergelijking van de nieuwe maandtarieven om het bewustzijn te creëren dat regelmatig vergelijken en veranderen van energieleverancier belangrijk is. Het betreft geen gedetailleerde analyse, maar een overzicht met de prijzen van de goedkoopste energieleverancier tot de duurste.

Gezien energieleveranciers dagelijks de promoties veranderen, kan het zijn dat de vergelijking op een ander moment andere resultaten geeft.

-----------

goedkoopste energieleverancier maart 2017

Parameters gebruikt voor de vergelijking:

  • Postcode: 2000
  • Dagverbruik elektriciteit: 1600 kWh
  • Nachtverbruik elektriciteit: 1900 kWh
  • Gasverbruik: 18000 kWh
  • Datum van vergelijking: 06 / 03 / 2017

De goedkoopste energieleverancier

In februari 2017 bedraagt het verschil tussen de duurste en goedkoopste energieleverancier meer dan 500 €, namelijk 522 €. Bij de goedkoopste leverancier (met het product Essent Vast 3 of 1 jaar) betaal je voor een jaar gas en elektriciteit 1542 €. Het meeste betaal je bij Luminus (Ecofix), waar je 2064 € voor een jaar betaalt.

De goedkoopste groene stroom

Als we in de toekomst willen genieten van voldoende en betaalbare energie, is het cruciaal om zo snel mogelijk de overgang naar groene energie te maken. Bovendien zien we dat de keuze voor groen niet noodzakelijk betekent dat het meer moet kosten. In deze rubriek geven we daarom graag mee welke de goedkoopste groene energie is.

Deze maand is het goedkoopste groene energietarief ook te vinden bij Essent, met het product Essent Vast aan dezelfde prijs van 1542€ voor een jaar.

Er is in de energiemarkt veel discussie over de groenheid van elektriciteit. Is alle elektriciteit wel even groen? En wat betekent dit voor de keuze als je het milieu mee wil nemen in je keuze voor een tarief, of een leverancier? Lees er meer over in deze blogpost.

De top 5

Het verschil tussen de top 5 van goedkoopste energieleveranciers is deze maand 35 €. Op plaats 5  vinden we een tarief van Engie terug, namelijk Easy Fixed.

Zo, dat was het voor deze maand. Volgende maand maken we opnieuw een kort overzicht en zoals altijd zijn jullie vragen meer dan welkom.

Zelf berekenen, vergelijken en veranderen van energieleverancier?

Dan kan je dat altijd doen via 1 van volgende commerciële prijsvergelijkers: www.mijnenergie.be, www.tariefchecker.be, www.test-aankoop.be of via de online prijsvergelijker van de VREG (www.vreg.be). (let op: bij deze laatste worden geen commerciële promoties opgenomen)


Als je wil veranderen van energieleverancier, kijk dan zeker even naar deze tips.

Andere websites met nuttige informatie over het veranderen van energieleverancier:

Vincent

Vincent

Co-founder June